Lilypie Second Birthday tickers

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pieni potilas

Alkuhehkutus!: R:lla alkoi tänään kahden viikon isyysloma, jeeeee! 

Mutta nyt varsinaiseen asiaan: äidin pikkuinen ressukka on ihan pipi. Taisin pari postausta sitten kertoakin, että vähän on flunssan alkua ja hammaskipuilua neidillä, mutta nyt se alkoi vasta kunnolla oikeastaan tänään. Nellalla on hirveä yskä, siis en ole ikinä kuullut niin pahaa yskää tuon ikäisellä(ja siis en ole hirveästi nähnyt sairastavia alle vuodenikäisiä!), vaikkei varmasti pahimmasta päästä olekaan. Häiritsee myös kovasti päikkäreiä JA yöunia. :/ Neidillä myös hengitys rohisee todenteolla, kuulostaa tosi pahalta. Varsinkin jos hän itkee, niin sillä tavalla kurluttaa kun henki ei kulje normaalisti ja nenä on niin tukossa, että ilma ei kulje nenästä kunnolla ilman kovaa tuhisemista.
Ettei vain olisi keuhkoissa mitään.. ? Pakko varmaan mennä huomenna lääkäriin! Vaikka onkin sunnuntai. Johonkin päivystykseen sitten...

En ole huomannut yskänlääkkeen oikeastaan auttavan ja Nella vihaa sen makua. Se on vissiin jotain salmiakinmakuista, vaikka apteekissa sanottiinkin sen maistuvan niin hyvälle, että pikkuiselle pitäisi maistua...
Nestemäistä särkylääkettä Nella ottaa vähän paremmin, vaikka se annetaan samalla tavalla ja sama määrä. Ei toki ole ihmekään, koska se maistuu mansikalta.

Eilen Nellalla ei ollut vielä kuumetta, eikä nenä ollut noin tukossa. Tänään sitten ihan ''huvin vuoksi'' mittasin kuumeen(tai no lähinnä siksi, koska Nella oli normaalia kiukkuisempi aamulla) ja se oli aamupäivällä 38,7! Hui. Hetken siinä halin neitiä ja sitten annoin särkylääkettä. Mittasin vielä ennen lääkkeen antoa kuumeen, edellisestä mittauksesta oli yli tunti/puolitoista tuntia aikaa ja en siis ollut vielä antanut lääkettä. Se oli laskenut ja oli silloin 38,3. Lääkkeen annon jälkeen(n. puoli kahden maissa) ei ole enää ollut tänään kuumetta. Illallakin ihan normaali eli 37,6 astetta.
Annettiin kumminkin yöksi lääkettä(molempia) ja niistettiin nenä(tuhannetta kertaa tänään), jotta pikkuinen nukkuisi paremmin. Nella nukahti puoli ysin maissa ja on yskinyt n. 3-4 kertaa jo... pari kertaa alkanut itku yskimisen jälkeen ja pari kertaa ei.

Ruokaa on mennyt yllättävän hyvin neidillä alas. Olen ihmetellytkin sitä. Maitoa on tänään mennyt mun laskujen mukaan melkein 800ml ja kiinteistä ruoista aamupuuro, lihasose(pikku karjalanpata), hedelmäsose(aurinkoinen) ja iltapuuro. Lisäksi on myös sormiruokaillut riisikakkuja.


Velli ei enää maistunut ollenkaan nukkumaanmenon aikoihin, mutta puuro syötiinkin vain puolisen tuntia ennen nukkumaanmenoa, joten ei ihmekään.

Voi kumpa voisin helpottaa tuota pikkuiseni olotilaa. Hirveää katsoa toisen kipua. Ai niin joo, ne hampaatkin kiusaa... Tänään on vielä enemmän näkyvillä tuloillaan oleva yläetuhammas. Se on jotenkin tosi pahan näköinen, vähän punoittaa, on turvoksissa ja pienenpieni valkoinen hampaankärki paistaa läpi. Paljon pahemman näköinen, kun mitä muut hampaat ovat olleet tullessaan.
Äitini kanssa pohdittiin, josko neiti olisi saanut jonkun pöpön kun ikenet on ns. ''avoinna'' ja R:n äiti veikkaili myös huonontunutta vastustuskykyä hampaiden vuoksi.
Äiti veikkasi myös kuumeen johtuvan vain hampaista, mutta enpä usko. Miksi muuten olisi niin paljon muitakin oireita? Kunpa ei olisi korvissa tai keuhkoissa mitään. :/ Huomenna varmaan lähdettävä yksityiselle lääkärille. En voi kuvitellakaan meneväni tuon raukan kanssa mihinkään julkiseen päivystysjonoon odottelemaan, huh. Onneksi on vakuutus, mutta kyllä se viisikymppiä silti kirpaisee(oma vastuu).... Mutta lapsen terveys ei ole ikinä rahassa mitattavissa! Ei tietenkään.

Yllättävän hyvä yleisvointi Nellalla on kumminkin ollut, on jaksanut leikkiä hienosti vaikka toki vähän itkuisempi on ollut. Ollaan tänään paljon sylitelty, makoiltu, leikitty yhdessä ja hengailtu minun ja R:n sängyllä. Neiti on nauttinut selvästi, kun äiti on koko ajan ollut läsnä eikä yhtään siivonnut tai tehnyt omia juttujaan.


Paljon tuntuu Nellalla lyhyen ajan sisään olleen kaikennäköistä vaivaa: hampaita, norovirus, huuliherpes, flunssaa... Voisko tämä jo loppua? Ei siksi, ettenkö itse jaksaisi tai mies vaan ihan sen takia, että haluan Nellan olon jo parantuvan. Kauheaa katsoa pienen kipuilua... :(

Pitäkää peukkuja, että neiti parantuisi pian!
  Jos jotain hyvää pitää keksiä, niin saapahan
pidellä tuota pientä murua sylissä paljon... <3
Enää kun ei muuten siinä niinkään viihdy pitkiä aikoja, jos on terveenä.
 

13 kommenttia:

  1. Voi pieni :/ käyttäisin lääkärissä, antaavat varmaan ventolinea jossain muodossa tuohon rohinaan :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin käyttäisin lääkärissä. Paranemisia ja nauttikaa yhteisestä ajasta R:n isyyslomalla. :)

    VastaaPoista
  3. Pikkuiselle pikaista parantumista! Meillä onnkesi auttoi joulunaikaiseen flunssaan pilkottu sipuli, joka oli sukassa ja roikkumassa mobilen tilalla, sängyn kohotus ja kosteat pyyhkeet pattereiden päällä. Lääkärissä kyllä käyettiin kun halusin varmistuksen, ettei korvissa ollut mitään tulehdusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon kuullut että se monilla auttaa, pitäisikin kokeilla, kiitos vinkistä. :) Mietin tuota lääkärin menoa, mutta neiti on niin hyväntuulinen! :o

      Poista
  4. Voi vitsi, kun ikäviä nää kaikki taudit pienillä. :( Varsinkin, kun ei ne osaa kertoa mikä ois parhain apu ja mihin eniten sattuu jne. Nellalla on kyllä ollut tosi paljon kaikkea sairastamista. Toivotaan, että kohta helpottais ja saisitte olla pitempään ilman tauteja.

    Tosi kiva, että miehes on nyt lomilla niin pääsette yhdessä touhuumaan ja nauttimaan toisistanne ilman töihin lähtemistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ilkeitä. :( Kauheintahan on juuri tuo vauvan sairastaminen kun ei oikein osaa kertoa tai näyttää mihin sattuu. On kyllä Nellalla ollut paljon. :( Toivotaan että ei enää tulisi paljoa.

      Niinpä, se on kyllä kiva juttu nyt, on mieskin tässä apuna ja tukemassa. :) Nautitaan! :) Riidoilta ei kyllä varmaan säästytä kun tulee oltua niin tiiviisti yhdessä... :D

      Poista
  5. Hei mitä nuo on mitä Nella syö? Noi riisi kakku jutut.. Kun on myös niitä jotain maissi naksuja, mut niissä on ikäsuositus +10kk ja kun jotain hyvää haluis kahvi pöydäs pojallekkin antaa.. Ja ennenkaikkea, saako noita ihan perus kaupoista ja onks ne jotaan vauvan omii juttui? :o

    PS. paljon voimia ja paranemisia typykälle!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on lasten luomuriisikakkuja, 8kk eteenpäin suositeltu, mutta ollaan jo annettu. Voin laittaa kuvaa jossain vaiheessa, kun on kuva kyllä. :) Tai hei, voisinko lisää sut facebookis kaveriks jos lähetän siellä kuvan pakkauksesta? Vois muutenki jutella!

      Maissinaksuja ollaan annettu 5kk iästä suunnilleen, mitäköhän maissinaksuja sä oot kattonu jos ne on vasta 10kk iästä? :o hassua. Niitä Nella syö tosi hyvin ja tykkää. Riisikakut löytyy kaupasta lasten ruokahyllystä ja maissinaksut joko sieltä tai sipsihyllystä. Niissä lukee jotain, että 0% suolaa ja 2% rasvaa tjn.

      Kiitos! ♥

      Poista
    2. juu tottakai voit lisätä! :) En täällä sukuniemä viitsi kertoa, mutta löydät varmaan etunimellä ja asuinpaikkana kuusankoski :)

      hmm pitääpä lähteä metsästeleen! :) Ja johan lapsosemme ovat pian sen 8 kk! ;)

      Emä tiedä.. jotaa sellasii pötkylöi ne oli ku yhen tutun puioltoistavuotias syö niitä ja oisin Kevinillekki ottannu mut niis tosiaa luki +10kk ;o Kaippa niitäkin sitten on erilaisia! Täytyy tutkiskella tarkemmin :)

      Kiiotksia ohjeistuksesta!

      Poista