Lilypie Second Birthday tickers

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

''Nyt on vaivaa ystävällä, senhän arvaatkin, kaik on kipeänä hällä, nenä, varpaatkin...''

Moikka.

Niin kuin otsikosta selviää, meidän pikkumuru on ihan kipeä! Eilen Nella oksensi! Muutaman kerran elämässään vain näin on tapahtunut. Kuulin myös, että kaverini lapsi on kipeä ja oksennellut, eli vissiin sitä on liikkeellä... Nella siis söi kasvissosetta ja yhtäkkiä oksensi melkeinpä kaiken syömänsä. Loppupäivä menikin sitten ihan ok, kunnes illansuussa alkoi pieni kiukkuilu ja laitetti Nella nukkumaan klo 20.40 ja hän nukkuikin kaksi tuntia hyvin, kunnes yhdentoista maissa alkoi kuulua itkua. Sitä kestikin sitten, 5-15 minuutin välein kuului kitinää ja itkua ja neiti oli ihan tukkoinen ja nuhanenä. R niisti Nellan ja vähän ajan päästä neiti heräsikin kunnolla. Nella valvoi puolenyön aikaan 1,5h! Kun sitten nukahti, niin heräili 1-3h välein yöllä itkemään eli monta kertaa yössä... ja aamulla heräsi n. klo 07.30... vaikka ajateltiin, että olisi nukkunut pidempään, kun nukahti varsinaisesti vasta myöhemmin ja heräili yöllä. Ei yhtään normaalia Nellalle tuollainen heräily...
Yöllä Nellalla oli kuumetta 38,4 ja aamupäivällä 38,7 eli eniten, mitä on ikinä ollut. Yöllä ja myös aamupäivällä laitettiinkin sitten suppo helpottamaan oloa.

Pikkuinen ressukka <3

Soittelin myös neuvolaan, kun halusin kysyä mielipidettä siihen, että saako kuumeista vauvaa nukuttaa ulkona jos on leuto ilma. Eivät suositelleet ja vähän harmitti, koska Nella nukkuu selkeästi paremmin ja sikeämpään ulkona päiväunet. Tietenkin lapsen parhaaksi tekee mitä vain eikä halua riskeerata mitään, joten nukutettiin sitten sisälle ja neiti nukkui puolen tunnit unet vaikka yleensä siihen aikaan nukkuu 2-3h... Mutta oli silti ihan suht pirteä koko päivän ja autossa sitten vetäisi parin tunnen unet parillä heräämisellä, kun ajeltiin R:n vanhemmilta tänne meidän mökille.

Mitattiin Nellalta kuume sitten pari tuntia supon laiton jälkeen ja se oli enää 37,5. Illalla se oli 38 astetta ja ennen nukkumaanmenoa jo 38,5, joten laitettiin ennen yöunia sitten taas suppo. Niistettiin myös murun nenä ennen unia. Nella nukahti n. puoli kymmenen aikaan ja nyt kello on puoli 12 ja on kuulunut itkua jo jotain viitisen kertaa ja on pitänyt mennä rauhoittelemaan ja laittamaan tuttia. Ärsyttävän tästä tekee se, kun Nella nukku ylhäällä ja me ollaan alhaalla olkkarissa, niin pitää koko ajan ravata... mutta ei saa valittaa, koska eihän neiti turhaan itke vaan siksi kun on selvästi huono olla. :( Voi pikkuista, kunpa paranisi nopeasti. Onko teilläkin lapset nyt kipeinä? Miten helpotatte vauvan oloa? Meillä siis ihan peruskeinoina sylittely ja silittely, runsas nesteytys, tutti, pää korkeammalla kun nukkuu jotta ilma kulkisi paremmin, nenäfriida + keittosuolatipat, kehon viilennys/kevyt vaatetus, läsnäolo, kuumelääkkeet jne.

No jospa me nyt mennään tuonne Nellan vierelle, kun on niin itkuinen unissaankin. Toivotaan, että tämä menisi nopeasti ohi. Hyvää yötä kaikille! :)

ps. Tämä on jo blogini 100. postaus! 

8 kommenttia:

  1. VOi toista! Nopeita paranemisia sinne päin<3

    VastaaPoista
  2. Paranemisia sinne, meilläkin on Sanni pipi. Vatsa on ripulilla ja lämpöä. :/ mutt minä olen kyllä antanut nukkua ulkona partsilla nyt :o

    www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skl00010 tuolta kohta saako kuumeiseb lapsen viedä ulos :o

    Aika jännä että neuvolassa sanovat noin.. :D vien kyllä tänäänkin sannin ulos paapaa.

    VastaaPoista
  3. Voih teilläkin ollaan kipeinä :/ joo mäkin vähän ihmettelin tota neuvolan ohjetta... Mun isä vaan sano että tottakai laitatte ulos nukkuu :D pitää nyt sit kattoa :) Nella nukku taas niin huonosti yöllä :/

    VastaaPoista
  4. Pikaisia paranemisia! :(

    VastaaPoista
  5. Voi pientä! :( Toivotaan ettei jatku kovin pitkään. Koskaan noi pienten sairastamiset ei oo kivoja. Varsinkin kun ne ei ite osaa sanoo mikä on ja mikä auttais. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sehän onkin tässä kamalaa kun pieni on vielä niin avuton ressukka.. <3 Noh, kaipa tää tästä. :) Kiitos. :)

      Poista